НОВИНИ

Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе избрана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал на XXV му конгрес, който се провежда в Картахена, Колумбия, съобщиха от пресцентъра на Българската социалистическа партия.

bnt avatar logo
от БТА
09:43, 03.03.2017
Чете се за: 00:24 мин.
Избори 2017
корнелия нинова избрана вицепрезидент социалистическия интернационал

За престижния пост тя бе номинирана лично от генералния секретар на организацията Луис Аяла. В гласуването участваха делегати от над 150 леви партии от цял свят.

Конгресът бе открит от колумбийския президент и носител на Нобелова награда за мир за 2016 година Хуан Мануел Сантос. Тазгодишният конгрес на социалистите е посветен на световните конфликти и начините за преодоляването и предотвратяването им.

За нов мандат бяха преизбрани досегашните президент и генерален секретар на организацията - Георгиос Папандреу и Луис Аяла.

Социалистическият интернационал е световна организация, основана през 1951 г., която обединява социалистически, социалдемократически и работнически партии. Организацията има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защита на човешките права.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Да си българин е чест!
Румен Радев: Да си българин е чест!
Четири са жертвите при експлозиите във военния завод в Крагуевац
Четири са жертвите при експлозиите във военния завод в Крагуевац