НОВИНИ

Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата, ДПС управлява ГЕРБ

Сделката за изтребителите е много скъпа - над 2 млрд. , което надхвърля 2% от БВП. Освен това плащането ще се извърши еднократно, вместо разсрочено. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 19.07.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

По думите ѝ това задължение ще се плаща от целия български народ, a аргументите на премиера за плащане веднага са несериозни.

Като военно-технически причини против сделката тя посочи намаленото въоръжение и броя на пилотите, които ще се обучават, за да се влезе в обявената цена.

Според нея са пренебрегнати оферти на европейски партньори, на фона на идеята за обща европейска отбрана.

Корнелия Нинова заяви, че днес е било подпечатано управлението на ДПС, тъй като без техните гласове е нямало да може да бъде гласувана актуализацията на бюджета.

Корнелия Нинова: Не Борисов управлява държавата, ДПС управлява ГЕРБ.

Лидерът на БСП каза още, че са били с ДПС в открита коалиция и са носили отговорност. Не могат да ни обвинят в договорки, когато сме в опозиция, коментира Нинова.

По повод искането на левицата за свикването на КСНС по темата за изтичането на данни от НАП, Нинова каза, че управляващите неглижират ситуацията, защото са притеснени. Сега най-важно е да кажем на хората къде са опасностите и да ги спасим по някакъв начин, призова Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов вид кражба на ток чрез копаене на криптовалута в Пловдивско
Нов вид кражба на ток чрез копаене на криптовалута в Пловдивско
Разликата между бедни и богати у нас става все по-голяма
Разликата между бедни и богати у нас става все по-голяма