НОВИНИ

​Корнелия Нинова: Структурите на АБВ се връщат в БСП

"В годините назад от БСП са се отделяли хора, правили са свои партии и структури. Това е правило левицата раздробена и по-слаба. Днес, в Благоевград, поставяме началото на обратния процес", е обявила председателят на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

bnt avatar logo
от БТА
16:27, 17.04.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тя е посочила, че структурите на АБВ в областта са заявили желание да напуснат партия АБВ и онези, които са били членове на БСП, да си възстановят членството, а онези, които не са били членове на БСП - искат да станат такива.

Преди това темата е била обсъдена от Изпълнителното бюро на БСП с председателите на общинските структури от областта, които са заявили желание и готовност да приемат отново желаещите членство. Ръководството е провело среща и с представителите на АБВ, които са аргументирали връщането си в БСП.

;

Корнелия Нинова е подчертала, че това не е еднократен акт, а има заявени такива намерения и в още 4-5 области в страната от структури на АБВ, "Движение 21", партия "Зелените" и други.

"Радвам се, че въпреки сложните ни отношения с АБВ в годините, се стигна до този момент. Обединява ни обща цел, общата ни лява политика, общите ни виждания как трябва да се промени управлението на страната, за да доведе до по-висок стандарт на живот на хората", е посочила Нинова. "Отваряме вратите на БСП широко за всеки, който споделя нашите политики и готовност да предложим алтернатива", е казала още тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ли Кадифена революция в Армения?
Започва ли "Кадифена революция" в Армения?
Арестът на Десислава Иванчева е заради подкуп за разрешително за строеж
Арестът на Десислава Иванчева е заради подкуп за разрешително за строеж