НОВИНИ

Корупция в ДАИ - коментират Алекси Стратиев и Красимир Георгиев

Над 10 служители на ДАИ-Благоевград бяха задържани вчера при акция на Специализираната прокуратура. Те са арестувани за участие в организирана престъпна група. Операцията е съвместна на ГДБОП, ДАНС и полицията в Благоевград. Задържаните служители са взимали между 300 и 500 евро подкуп от транспортни фирми.Сред арестуваните са предимно такива, които проверяват по пътищата за нарушения, а не са изпитващи на шофьорските курсове. От Специализираната прокуратура казаха, че те са били наблюдавани достатъчно дълго време, за да се съберат необходимите доказателства за извършеното от тях престъпление. Гости по темата в "Денят започва" бяха бившият директор на КАТ Алекси Стратиев и автоинструкторът Красимир Георгиев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 25.04.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Алекси Стратиев: Това вече не е новина, тъй като на определен период се случва, било тези, които контролират на пътя, било кандидат водачите, било прегледите. Дейността е такава, че е свързана веднъж с много глоби и втори път с безкрайно много детайли от изискванията, които се налагат, както и контролът от тези, които контролират. Отгоре-надолу пирамидата трябва да работи ефективно.

Според Красимир Георгиев в момента се лекува болката, но не се търсят причините за нея.

Красимир Георгиев: Така е направена нормативната уредба, там е заложен този момент. Ако на мен ми дават 400-500, нека да са 600 лв...и съм се прибрал вкъщи, дошъл е ЧЕЗ и ми е откачил тока, защото не съм го платил, на другия ден такива нарушения ще ви намеря, че да си изкарам парите, за да си платя тока.

Вижте и още от разговора - във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България се срина до 111 място по свобода на словото
България се срина до 111 място по свобода на словото
Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?
Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?