НОВИНИ

Никола Чанев: Машиналното вдигане на такси в Кърджали не значи по-малко дупки

По жалба на областния управител на Кърджали Общината отмени увеличението на такса "сметка". Решението може да бъде обжалвано. Единственият мотив, посочен от Общината, бе това, че те не са повишавани от 8 години. В един мръсен град без осветление, изпълнен с дупки, това не може да бъде сериозен мотив. Това коментира в "Денят започва" Никола Чанев, обл.управител на Кърджали, който заяви, че са оспорени и други местни такси, а хората биха се съгласили при по-добро управление на Общината.

bnt avatar logo
от БНТ
08:02, 25.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Никола Чанев, обл.управител на Кърджали: В Кърджали създадохме прецедент - две поредни години областният управител, чрез последователна политика, обжалва решението за повишаването на таксите за местни данъци и такси. Съдът прие увеличаването за немотивирано. Не може за недобрите управленски решения а Общината и на нейното ръководство да наказваме от 16 години насам коректните данъкоплатци. Те не са против плащането на такса сметка, а против плащането на т.нар от тях такса "кмет", тъй като немотивирано плащане на данъци води до липса на уважение в институциите и ерозия.

По думите на Ченев има и други начини да се съберат повече средства като затягане на контрола, ефективен контрол върху сметосъбирателните фирми, които биха довели до по-голям качество на услугата.

Областният управител на Кърджали каза още, че следва парите, които са събрани, да бъдат възстановени на гражданите чрез подаване на искания. "Опитваме се да насърчим бизнеса и да повишим доходите на гражданите.", каза още Чанев, който допълни, че са нужни мерки като стимулиране на бизнеса, разкриване на нови дейност и засилен контрол на обществения живот."

Никола Чанев: Държавата помага, но, ако местната власт не подобри своето управление, нещата няма да се получат. Машиналното вдигане на таксите не значи по-малко дупки автоматично и по-чист град.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?
Как се образува една прогнозна месечна сметка за парно?
Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано
Едно от всяко седмо дете в света не е ваксинирано