НОВИНИ

Кукленият театър в Стара Загора се нуждае от спешен ремонт

Заради падналите обилни снеговалежи е протекъл покривът на сградата, където се помещава културната институция. От Община Стара Загора са поели ангажимент да бъде извършен спешен ремонт в театъра.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
07:58, 19.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Покривът на кукленият театър се е пропукал заради натрупан сняг и лед. От там е започнала да се стича вода във стаи на втория етаж, като някой от тях са били наводнени и се е наложило екипът да изхвърля вода, защото по тръбите водата е започнала да слиза и към репетиционната зала.

Дарин Петков - директор на Куклен театър - Стара Загора: Течът се образува вследствие на това ,че горе улуците и водосточните тръби се бяха напълнили с лед вследствие на големия снеговалеж и тъй като ние се отопляваме денонощно нон стоп с нашето парно и сградата е топла и явно леда е почнал да се топи и си е намерило път и започна да тече тук 36 часа.

Последно ремонт на сградата е правен педи близо 20 години, с който грижите за театъра се изчерпват. Заради създалата се ситуация Община Стара Загора реагира незабавно и екпертна комисия е оценила щетите за да започне спешен ремонт.

Дарин Петков - директор на Куклен театър - Стара Загора: Аз съм много щастлив, защото по този начин реагира Общината, защото ако се направи нещо частично то ще бъде много временно за да реши проблема. Надявам се проблема да бъде решен веднъж завинаги.

За случващото се в Старозагорския театър с писмо е уведомено и Министерството на културата, което е собственик на сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Девет са най-опасните пътища у нас, според Пътна полиция
​Девет са най-опасните пътища у нас, според Пътна полиция
СЗО с молба за финансови средства на икономическия форум в Давос
СЗО с молба за финансови средства на икономическия форум в Давос