НОВИНИ

Културни институции посвещават спектакли на годишнината на БНТ2

Продължават събитията, с които културни институции в страната поздравяват БНТ2 и зрителите ни за шестия рожден ден на телевизията. Тази вечер Държавната опера в Пловдив посвещава на годишнината спектакъла си "Травиата". С премиерата музикантите откриват и новия си оперен сезон.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Галена Паскова
19:55, 19.10.2017
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Безсмъртната музика на Джузепе Верди вече звучи в залата, а салонът както винаги е пълен със зрители. Спектакълът "Травиата" е част от събитията, с които пловдивската опера поздравява БНТ2 за шестия рожден ден на програмата, която показва живота на хората от града и региона.

Премиерата дава начало и на поредицата от изненади, подготвени от артистите от операта. По повод годишнината шестима наши зрители получават подарък - двойни покани за спектакли, осигурени от Пловдивската опера.

Първите трима зрители вече ги получиха и в този момент са в залата, където се представя "Травиата".

Спектакълът е под режисурата на директора на операта Нина Найденова. На диригентския пулт е Диан Чобанов. Солисти тази вечер са Евгения Ралчева, Марк Фаулър и Михаил Пулиев.

И докато БНТ2 празнува шестата си годишнина, то австралиецът Марк Фаулър, който е в ролята на Алфред, отбелязва три години като солист на пловдивска сцена. Ето какво сподели Марк минути преди началото на спектакъла тази вечер.

Марк Фаулър- солист, Държавна опера- Пловдив: Благодаря за подкрепата, естествено това е голяма част от БНТ2, усещам, че тук в Пловдив е заради самите граждани на Пловдив, те са малко различни, усещам, че хората имат голям интерес към нашия труд. Ще видят нещо различно за България, не е заради "Травиата", защото всички познават "Травиата", заради екипа на пловдивската опера , ние сме малко различни и затова предлагам България, Пловдив ще види нещо различно.

Изненадите от Пловдивската опера продължават. На 28 октомври тук в Дома на културата ще се играе "Кармен" от Жорж Бизе. Тогава още трима наши зрители ще получат двойни покани за спектакъла. Как да ги спечелите ще научите от сутрешния блок "Добро утро с БНТ2" и загадката ни от Пловдив.

Освен операта, подаръци за зрителите на БНТ2 по повод шестия рожден на телевизията са подготвили Кукленият и Драматичен театър в Пловдив.

Във Варна Държавният куклен театър също посвети свой спектакъл на дългогодишното партньорство с БНТ2.

Събития, посветени на шестия рожден ден на БНТ2, се провеждат още в градовете София, Русе и Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продукции на БНТ 2 на фестивал на червенокръстките и здравни филми
Продукции на БНТ 2 на фестивал на червенокръстките и здравни филми
Протест в Генерал Тошево срещу намерението да се добива природен газ в Добруджа
Протест в Генерал Тошево срещу намерението да се добива природен газ в Добруджа