НОВИНИ

Кюстендилско село с три водоизточника често остава без вода

Село в Кюстендилско с 3 водоизточника и добър дебит често остава без вода. Жителите на Коняво се надяват на държавно финансиране, за да бъде подменен водопроводът и да се спре с постоянните аварии.

bnt avatar logo
от Оля Архипова
16:50, 27.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

От построяването на водопровода в селото в средата на миналия век тръбите за водоснабдяване и канализация не са подменяни. За проблема е сигнализирано многократно през годините, но до момента няма решение.

Даниела Божилова - кмет на село Коняво: „Тоя проблем стои непрекъснато, авариите са непрекъснати. Иначе реално имаме три водоизточника, дебитът е добър, но старият водопровод създава проблеми.“

Проблемът с водопровода на няколко пъти довел до наводнения в дворове и къщи. Заради времето, необходимо за отстраняване на авариите, хората в Коняво често остават без вода.

Даниела Божилова - кмет на село Коняво: „Просто се надяваме на такива поетапни големи ремонти с частично обновяване на водопровода.“

От няколко месеца вече има и изготвен проект за частична подмяна на водопровода, което е възможно единствено чрез държавно финансиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Израел и Турция възстановяват дипломатическите си отношения
Израел и Турция възстановяват дипломатическите си отношения
Буря с градушка в Кюстендил
Буря с градушка в Кюстендил