НОВИНИ

Лек автомобил пропадна в огромна дупка в Сопот

Лек автомобил пропадна в опасна дупка на главната улица в Сопот. Инцидентът стана само няколко месеца, след като бе положена нова асфалтова настилка заради мащабен ремонт за подмяната на ВиК мрежата в града.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
17:24, 31.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Докато шофирал по улица „Иван Вазов”, която е част от Подбалканския път София-Бургас, Гено Берберов пропадал в огромна дупка. На повърхността диаметърът ѝ бил над 1 метър, а в дълбочина се разширявал още.

Гено Берберов: “Аз неможах да усетя кога самата кола е пропаднала. Включвам на първа, тя върти гумите. Кога погледнах през прозореца, гумата влязла в дупка. Кога погледнах, взе да пада и асфалт и се уплаших.”

Наложило се пропадналият автомобил да бъде изваден с помощта на служители от полицията и пожарната. Заради инцидента движението по пътя е спряно в продължение на часове. От Общината заявиха, че веднага са информирали фирмата изпълнител, но до момента нямало никаква реакция от нейна страна.

Николай Новаков - зам.-кмет на Сопот: „Кметът възложи извънредна заповед, констатирахме, изпратихме, днеска е около 13.30 реакция от фирмата няма. Освен да търсим чрез прокуратура, ние нямаме кой знае какви възможности.”

Зам.-кметът посочи, че подобни пропадния на асфалтовата настилка има и на още няколко места в града. Пострадалият шофьор пък бе категоричен, че ще търси обезщетение от Общината

Гено Берберов: „Аз каква вина имам, че не са си свършили работата.”

“Какви средства ще искате?”

Гено Берберов: "Не знам какви ще са проблемите отдоля по колата, дали носач, дали шарнир.”

От Общината временно са обезопасили опасната дупка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна с първа зарядна станция за електромобили
Варна с първа зарядна станция за електромобили
Пиронкова сред най-добрите 8 в Париж!
Пиронкова сред най-добрите 8 в Париж!