Лек автомобил пропадна в огромна дупка в Сопот

Лек автомобил пропадна в опасна дупка на главната улица в Сопот. Инцидентът стана само няколко месеца, след като бе положена нова асфалтова настилка заради мащабен ремонт за подмяната на ВиК мрежата в града.

от Станислава Христозова
17:24, 31.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Докато шофирал по улица „Иван Вазов”, която е част от Подбалканския път София-Бургас, Гено Берберов пропадал в огромна дупка. На повърхността диаметърът ѝ бил над 1 метър, а в дълбочина се разширявал още.

Гено Берберов: “Аз неможах да усетя кога самата кола е пропаднала. Включвам на първа, тя върти гумите. Кога погледнах през прозореца, гумата влязла в дупка. Кога погледнах, взе да пада и асфалт и се уплаших.”

Наложило се пропадналият автомобил да бъде изваден с помощта на служители от полицията и пожарната. Заради инцидента движението по пътя е спряно в продължение на часове. От Общината заявиха, че веднага са информирали фирмата изпълнител, но до момента нямало никаква реакция от нейна страна.

Николай Новаков - зам.-кмет на Сопот: „Кметът възложи извънредна заповед, констатирахме, изпратихме, днеска е около 13.30 реакция от фирмата няма. Освен да търсим чрез прокуратура, ние нямаме кой знае какви възможности.”

Зам.-кметът посочи, че подобни пропадния на асфалтовата настилка има и на още няколко места в града. Пострадалият шофьор пък бе категоричен, че ще търси обезщетение от Общината

Гено Берберов: „Аз каква вина имам, че не са си свършили работата.”

“Какви средства ще искате?”

Гено Берберов: "Не знам какви ще са проблемите отдоля по колата, дали носач, дали шарнир.”

От Общината временно са обезопасили опасната дупка.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Варна с първа зарядна станция за електромобили
Варна с първа зарядна станция за електромобили
Пиронкова сред най-добрите 8 в Париж!
Пиронкова сред най-добрите 8 в Париж!