НОВИНИ

Летният круизен сезон откриват в Бургас

В Бургас откриват летния круизен сезон, а на морската гара акостира италиански лайнер с близо 2 хиляди туристи.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
09:16, 22.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

При изключителни мерки за сигурност огромния "Коста Нео Ривиера" тази сутрин влезе в Бургаския залив и след половин час ще акостира на Морска гара. Корабът е отплавал преди 35 часа от остров Крит и след като е преминал Дарданелите и Босфора вече е в наши води. Бургас се оформи като предпочитано круизно пристанище, а региона предлага и много търсени маршрути за туристите.

Диян Димов - изп. директор на Порт Бургас: "Около две хиляди пасажера ще бъдат на борда на кораба "Коста Нео Ривиера" и през октомври очакваме две посещения на кораба "Голдън Арис", също с около 2 хиляди. Миналата година имахме 7 хиляди пасажера с 5 кораба."

Туроператорите предварително са организирали автобуси за различните направления, а туристите ще видят забележителностите на Несебър и Созопол, както и ще се разходят и пазаруват в Бургас. От Порт Бургас се надяват догодина да се възстановят круизните маршрути до Одеса и Сочи, които да привлекат нови туристи.

От Бургас тази вечер "Коста Нео Ривиера" ще отплава за румънското пристанище Констанца и след това отново ще се отправи към Средиземно море.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национална кулинарна купа в Пловдив
Национална кулинарна купа в Пловдив
Национален ролерфест в Русе
Национален ролерфест в Русе