НОВИНИ

Лудогорец се класира за 16-ина финалите на Лига Европа

Лудогорец се класира за шестнайсетина-финалите на Лига Европа. Българският шампион завърши наравно - 1:1 при гостуването си на германския Хофенхайм и зае второто място в група С. Първи е тимът на Брага.

bnt avatar logo
от БТА
22:00, 07.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хофенхайм поведе в резултата в 25-ата минута, когато Хак центрира отдясно към Окс, който с мощен удар прати топката в мрежата на Ренан. В 36-ата минута Лудогорец можеше да изравни. Мисиджан върна към Вандерсон, но той от добра позиция стреля неточно. Веднага след подновяването на играта Димитър Димитров пусна в игра Клаудиу Кешерю на мястото на Горалски. Още в 46-ата минута Окс бе изведен очи в очи с Ренан, но бразилският вратар направи решаващо спасяване.

Лудогорец реагира веднага и пропусна добри възможности чрез Марселиньо и Мисиджан. В 60-ата минута Клаудиу Кешерю стреля, но Кобел успя със сетни усилия да избие. Само 120 секунди по-късно Лудогорец ликуваше. Марселиньо изведе Вандерсон, който се пребори със защитник на германците и с удар по земя вкара за 1:1.

В 73-ата минута българският шампион можеше да осъществи пълен обрат, когато Вандерсон и Мисиджан излязоха срещу един бранител на домакините, но бразилецът се поколеба какво да прави и сбърка. В 83-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко, след като Кешерю изрита Бичакчич и получи директен червен картон.

До края на срещата домакините опитаха хаотичен натиск, но разградчани оцеляха и се класираха за елиминациите през следващата година. Дори в заключителните секунди на мача Върджил Мисиджан можеше да се разпише на празна врата, но стреля прекалено слабо.


временно класиране:

1. Брага 6 3 1 2 9:8 10 точки
2. Лудогорец 6 2 3 1 7:5 9
3. Истанбул ББ 6 2 2 2 7:8 8
4. Хофенхайм 6 1 2 3 8:10 5

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцките власти заловиха кораб с 6 тона канабис край остров Крит
Гръцките власти заловиха кораб с 6 тона канабис край остров Крит
Ципрас предложи на Ердоган да открият нова страница в двустранните отношения
Ципрас предложи на Ердоган да открият нова страница в двустранните отношения