НОВИНИ

Георгиева: ДОСТ предлага алтернатива на пострадалите от възродителните процеси

"Днес ДОСТ предлага реална алтернатива на пострадалите от възродителните процеси. И това е новият демократичен ресурс, за който г-н Местан не веднъж в публичното пространство е обосновавал тезата си". Това заяви в предаването "Още от деня" заместник-председателят на ДОСТ Мариана Георгиева.

bnt avatar logo
от БНТ
19:03, 15.02.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Георгиева уточни, че коалицията между ДОСТ и Народна партия Свобода и достойнство има една високопатриотична национална кауза, която Лютви Местан я определи като "мисия". "Защото основната ни цел е да очистим българската демокрация от един много зловещ проблем, притеснения за много български граждани - демокрация без "сарай". На конкретен политически език това означава две неща:

  • българската политика трябва да се освободи от олигархични зависимости, трябва да се освободи от менгемето на корупционни практики;
  • да се предложи реална политическа алтернатива на онези стотици хиляди български граждани, пострадали от възродителните процеси;

По думите ѝ, ако енергията на тези хора в началото на прехода през 90-те години е била впрегната в категоричните демократични сили, то България е щяла да има по-устойчив, демократичен живот като политическа картина и жизнения стандарт и категоричността на демокрацията са щели да бъдат по близки до тези, на които се радват гражданите на Унгария, Чехия и Полша.

"Обаче тогава се е случило нещо под въздействието на някакви външни и вътрешни фактори, които не са били с категоричен политически отскок и са впрегнали енергията на пострадалите от възродителните процеси само в посоката на ДПС-този единствен тогава политически продукт. Днес ДОСТ предлага реална алтернатива на тези страдалци. И това е новият демократичен ресурс, за който г-н Местан не веднъж в публичното пространство е обосновавал тезата си", каза още Мариана Георгиева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК регистрира партията на Николай Бареков Движение Презареди България
ЦИК регистрира партията на Николай Бареков Движение "Презареди България"
Ремонтират булевард Цариградско шосе през лятото
Ремонтират булевард "Цариградско шосе" през лятото