НОВИНИ

Продължава мащабната акция по залавянето на Росен Ангелов

Продължава издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови искър Росен Ангелов. След съвещание тази сутрин в СДВР, в което са участвали премиерът Бойко Борисов, главният секретар на МВР, началникът на отбраната и членове на разследващия екип, полиция, жандармерия и военни части блокираха входовете на село Луково. Екипи са разположени на всички ключови кръстовища в селото. Вижте повече от нашия репортер Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова
16:06, 05.01.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Мащабната акция по залавянето на Росен Ангелов продължава и в този момент. До около 12.00 часа на обяд в селото беше сравнително спокойно, но малко след 12 часа на място пристигнаха множество униформени, военни с тежка военна техника, бяха докарани и високопроходими машини, които бяха първоначално разположени в центъра на селото, а след това на всички ключови кръстовища в Луково.

Оказва се, че Росен Ангелов е особено опасен, защото при обиска на къщата, в която той се е укривал, а и вероятно се е самонастанил, са открити части от гранати. Той е определян като човек, който рядко се е задържал на едно място, без собствености, без документи. Затова е изключително трудно да бъде намерен. Още повече, че районът около село Луково е доста трудно достъпен, къщите са разхвърляни по хълмовете на височина, много от тях също се необитаеми и е вероятно той да се укрива в някоя от тях, което затруднява допълнително разследващите в тяхната акция.

Категорично е потвърдено, че Ангелов не е имал съучастник, но за сметка на това има три присъди - за кражба, изнасилване и блудство, като последната присъда е от 2009-та и е задочна. От тогава реално той се издирва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валидираха пощенска картичка за 170 години от рождението на Ботев
Валидираха пощенска картичка за 170 години от рождението на Ботев
Пазарджик остава в бедствено положение
Пазарджик остава в бедствено положение