НОВИНИ

Мащабно издирване на обвинения задочно в шесторното убийство Росен Ангелов

Мащабен екип на полицията и отрядът за борба с тероризма издирват заподозрения за шестте убийства в Нови Искър - Росен Ангелов. 56-годишният Ангелов официално е обвинен за убийствата, но задочно, защото все още се издирва. В късния следобед в река Искър край Владо Тричков беше открит труп на мъж, най-вероятно изчезнал още през декември. Районът е близо до Нови Искър и Луково, където се намира къщата, където последно е живял издирваният.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
20:13, 05.01.2018
Чете се за: 01:42 мин.
У нас

Малко преди 16 ч. в полицията бе подаден сигнал, че на метри от въжен мост е открито тяло в р. Искър, предаде от репортерът на БНТ Николай Минков. На място веднага са пристигнали екипи на полицията и спешната помощ, като тялото е извадено от реката.

Но това не е тялото на издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов. Създаде се впечатление, че тялото, което изплува от водите на река Искър, е на издирвания мъж, но се оказа, че не е така.

;

Според МВР и прокуратурата, убийството е разкрито и е категорично.

Разследващите са категорични, че извършителят на убийството е Росен Ангелов, като се позовават на криминалистични изследвания, ДНК експертизи и много свидетелски показания. Той е обвиняем, но не е заловен. Екипите го издирват денонощно, но той има опит в укриването в планината и разполага с ден преднина пред органите на реда.

Той е описван като изключително опасен и склонен към насилие. Има три присъди - за кражба, изнасилване и блудство с малолетна, като при последната присъда от 2009 г. е успял да избяга.

Прокуратурата показа подробен психологически профил, който е правен на Росен Ангелов в затвора.

;

„Горският човек“ - така познати наричали Росен Ангелов, предаде репортерът на БНТ Пенка Ангелова. Той е човек с 3 присъди и няколко висящи разследвания, без документи, без собственост и работа, който не поддържа връзка с никой от роднините си. И издирван - без резултат повече от 8 години - след последната присъда, която е за блудство с дете, извършено в района на с. Луково. Ето и извадки от психопрофил, който му е правен в затвора, където е лежал за кражба и изнасилване:

Ивайло Иванов - директор на СДВР: Хитър, лукав прикрит, с високо самочувствие, конфликтен...

Вижте повече:

;

Изключително мащабна беше акцията в района на с. Луково, предаде репортерът на БНТ Милена Кирова от място. Акцията продължава и в този момент, допълни тя. Част от силите на реда си тръгнаха, но друга част е разположена край селото. Малко след 12 ч. тук пристигнаха военни, полицаи, командоси, тежка техника и дори бронетранспортьор. Теренът в планинаната е труден за предвижване, къщите са разпръснати по хълмовете и повечето от тях са необитаеми, което затруднява сериозно разследващите.

Кметът на селото не можа да каже чия собственост е къщата, в която обвиняемият за убийството се предполага, че се е укривал. Кметът допълни пред БНТ, че разследващите са иззели снимки, а когато са влезли, къщата е била добре отоплена, а на масата е имало храна.

По двора е имало мишени, по които той вероятно се е упражнявал да стреля. Той познава районът много добре и е в добра физическа форма, заради което може да се укрие добре.

;

В целия район е засилено полицейското присъствие, тъй като заподозреният е вероятно въоръжен и опасен.

Органите на реда апелират всеки, който има информация за него, да сигнализира на МВР.

;

Предстои много работа. Сред детайлите пред разследващите е собствеността на къщата в с. Луково, където се предполага, че Ангелов се е укривал. Предстои и експертиза дали тефтерчето, което журналисти намериха на място, е свързано със случая.

Предстои и най-важното - да бъде заловен обвиненият в убийството. Акцията за намирането му продължи цял ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В навечерието на Йордановден водолази огледаха морското дъно за опасни предмети
В навечерието на Йордановден водолази огледаха морското дъно за опасни предмети
Ограничено е движението по булевард Брюксел в посока Летище София до 8 януари
Ограничено е движението по булевард "Брюксел" в посока Летище София до 8 януари