НОВИНИ

Откритото тяло в р. Искър вероятно не е на Росен Ангелов

Огромен екип на полицията издирва заподозрения за шестте убийства в Нови Искър Росен Ангелов. Преди два часа в река Искър край Владо Тричков беше открит труп на мъж, но по непотвърдена информация това не е Росен Ангелов. Районът е близо до Нови Искър и до Луково, където се намира къщата, в която последно е живял издирвият. От разследването стана ясно, че Кети Кюхова е била неговата първа жертва.На място е репортерът ни Милена Кирова.

Милена Кирова
от Милена Кирова Екип на „По света и у нас“
18:03, 05.01.2018
Чете се за: 02:16 мин.
У нас

Информацията от последния час във връзка с тялото ,открито във водите на р. Искър, е изключително оскъдна, предаде репортерът на БНТ Милена Кирова. Първоначално имаше предположения, че тялото е на издирвания на шесторното убийство в Нови Искър, но от местни хора стана ясно, че преди месец е изчезнал човек и това най-вероятно е неговото тяло. На този етап никой не е потвърдил информацията.

;

„Горският човек“ - така познати наричали Росен Ангелов, предаде репортерът на БНТ Пенка Ангелова. Той е човек с 3 присъди и няколко висящи разследвания, без документи, без собственост и работа, който не поддържа връзка с никой от роднините си. И издирван - без резултат повече от 8 години - след последната присъда, която е за блудство с дете, извършено в района на с. Луково. Ето и извадки от психопрофил, който му е правен в затвора, където е лежал за кражба и изнасилване:

Ивайло Иванов - директор на СДВР: Хитър, лукав прикрит, с високо самочувствие, конфликтен...

Мотивът за убийството е личен, категорични са разследващите. Ангелов имал връзка с една от жертвите - Кети Кюхова, която е продължила около 6 месеца.

Младен Маринов - главен секретар на МВР: Има особености на характера, които го правят особено раздразнителен, когато бъде отхвърлен. Следващите жертви вероятно са да се прикрие възможността да се разкрие - майката на убитата е била наясно с тази връзка.

Според разкритията до момента Кети Кюхова е убита първа. Едва по-късно тялото е откарано с джипа и хвърлено в кладенеца, където беше открито. Според разследващите убиецът е претърсвал къщата методично, разбивал врати, за да отстрани всички възможни свидетели. Предполага се, че 16-годишната Нанси и приятелят ѝ, които бяха открити на втория етаж, са опитали да се скрият. Има данни от аутопсиите и за съпротива.

Всички са простреляни по няколко пъти, включително с т. нар. „контролен изстрел“ в главата. Гилзите са от един и същи пистолет, който не е открит. Извършителят не е бързал, направил е опит да почисти, като дори събрал част от гилзите. И според разследващите - не е имал съучастник.

Борислав Сарафов - зам.-главен прокурор и директор на Националната следствена служба: Всички колеги вложиха душа и сърце, максимален професионализъм, за да бъде разкрито и доказано огормен обем процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин авторството. Извършител е росен Желев Ангелов.

По случая са назначени над 90 експертизи, направени са няколко огледа на местопрестъплението, десетки претърсвания на жилища и местности, разпитани са повече от 20 свидетели.

56-годишния Росен Ангелове родом от балчишкото село Змеево. Напуснал е родното си село преди 30 години и местните от тогава не са го виждали. В момента в селото живеят негови братовчеди, които също не поддъжат контакт с Ангелов.

;

Действително акцията в последните два дена е изключително мащабна. В с. Луково екипът на БНТ видя, че обстановката е спокойна, но след 12 ч. екипът ни беше помолен да напусне селото и се разгърна мащабната полицейска акция. Пристигнаха военни, жандармерия и бронетранспортьор.

Къщите в селото са разположени върху различни хълмове и са труднодостъпни. В голяма част от тях няма хора, което затруднява работата на разследващите. Заподозряният за жестокото убийство може да се крие във всяка една от тях.

Репортерът ни Милена Кирова допълни, че е разговаряла с кмета на с. Луково, според когото най-вероятно Росен Ангелов се е самонастанил в къщата. Той има криминално минало.

;
Христо Христов: Около месец и половина минава едно момче тук и ме пита: Изчезнал братовчед му от квартал Гниляне, Корейската махала и вика „да знаете някъде тук да са видели това-онова“, викам „нищо не знаем“ и братовчед му бил и тръгва да го търси. И сега му звъннах аз на него обаче му дава телефонът заето, сигурно е разбрал положението какво е...
БНТ: Така че предполагате че това е момчето?
Христо Христов: Предполагам, че е той да. Около месец и половина нали то водата тук го спре, там го спре, че водата е плитка, храсталаци има.
;

Полицията остава на място, нашият екип - също.

В целия район е засилено полицейското присъствие, тъй като заподозреният е вероятно въоръжен и опасен. Органите на реда апелират всеки, който има информация за него, да сигнализира МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Калофер започна тържественото честване на 170 години от рождението на Ботев
В Калофер започна тържественото честване на 170 години от рождението на Ботев
Родители и служители на център за деца с увреждания в Пазарджик - на протест
Родители и служители на център за деца с увреждания в Пазарджик - на протест