НОВИНИ

2 години и 4 месеца затвор за жената, която прегази полицай в Пловдив

Ефективна присъда от 2 години и 4 месеца лишаване от свобода постанови окръжният съд в Пловдив за Катя Лерца, която през пролетта на миналата година причини смъртта на пътен полицай. Магистратите решиха наказанието да бъде изтърпяно в затвора в Сливен при първоначален общ режим, а книжката на Катя Лерца да бъде отнета за срок от 4 години.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Димитър Димитров
16:25, 05.01.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

На 13 май 2016 година Катя Лерца прегази със 99 км в час полицая Делян Палазов и го уби на място. Мъжът остави вдовица и две малки деца. Двайсет дни след като книжката ѝ беше отнета, Лерца отново бе заловена да шофира автомобил.

Даниела Ангелова – роднина: "Тя не съжалява, на целия квартал е разказвала, че тя не съжалява, че не се чувства виновна."

Според адвоката на Катя Лерца – Марин Марковски, загиналият полицай е нарушил закона, като е излязъл на пътното платно пред камион и е стигнал до средната лента за движение.

Адв. Марин Марковски: "При проверка полицаят не може да се движи свободно по пътното платно. Тази инструкция е свързана с безопасността на служителите на МВР."

По време на делото адвокатът на вдовицата Делка Палазова поиска 4 години и половина затвор, а бащата на убития полицай – максимална присъда.

Кузман Палазов - баща: "Всеки ден плача, че децата ни са малки – внуците, че жена ми е болна."

"Съжалявам за случилото се, аз също съм майка", заяви в залата Катя Лерца. Роднините и колегите на Делян Палазов обаче още не могат да приемат загубата.

Златка Апостолова: "Говореше се много за нейните деца, а за децата на Делян не се говореше. Дълго време психолог беше при тях, както при децата, така и при съпругата му – изживяха го много тежко."

Присъдата не е окончателна може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прогноза за времето през почивните дни
Прогноза за времето през почивните дни
Открито е тяло на мъж в района на Владо Тричков
Открито е тяло на мъж в района на Владо Тричков