НОВИНИ

Омбудсманът Мая Манолова откри социална кухня в София

Социална кухня с топъл обяд работи от днес в София. Инициативата "Не хаби - дари" е на омбудсмана Мая Манолова, подкрепена е от Българския червен кръст и се организира с благословението на Негово Светейшество Патриарх Неофит. Първи топъл обяд на бедните хора раздадоха омбудсманът и "златните момичета" от Националния ансамбъл по художествена гимнастика. Идеята е социалната кухня да продължи до Великден.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:54, 17.12.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Социално слаби и хора в нужда могат да се стоплят и да хапнат топъл обяд в столичния храм "Св. Св. Кирил и Методий" до Женския пазар.

Мая Манолова, национален омбудсман: Те наистина имат нужда от едно топло място, където да получат топла храна и отношение, човещина, доброта и съпричастност.
Христо Григоров, директор на Българския червен кръст: С обединени усилия да помагаме на хората, които имат нужда от нашата протегната ръка. Ръка, която ги изправя и ги връща в живота.

Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит: Затова е необходимо да се радваме, че има такива инициативи, които показват нашата вяра, че е действена, жива, съкровена и наистина е вяра, която е за благото и добруването на народа.

;

Продуктите за обяда са дарени, а доброволци безвъзмездно приготвят и раздават храната. Всичко се прави от хора със сърца- за хора, които трябва да повярват отново в доброто.

Кина: Някакси ни окриля. Не сме само ние изпаднали, има и други хора като нас.

Костадин: Чувствам се подкрепен от добри хора.
Весела Димитрова, старши треньор на националния ансамбъл по худ. гимнастика: Децата плакаха, докато раздаваха храната на хората, тъй като това са нашите родители, изпаднали в бедствие, едва ли не.

В делничните дни между 12 и 14 часа всеки ще бъде посрещан с топла храна за тялото и топла дума за душата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горан Брегович пред БНТ: За музиката, празниците и бъдещето на идеалния свят
Горан Брегович пред БНТ: За музиката, празниците и бъдещето на идеалния свят
Българската Коледа: Нова апаратура открива причинителя на туберколоза при деца
"Българската Коледа": Нова апаратура открива причинителя на туберколоза при деца