Майка подаде жалба срещу учител за побой на детето й

Майка на петокласник от габровско училище подаде жалба в полицията срещу учител, който по думите й нанесъл побой над детето. Инцидентът е станал вчера по време на занималня. По случая се води разследване от полицията и регионалното управление на образованието в Габрово.

от Зорница Илиева
21:16, 17.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Възпитателят Камен Иванов поискал извинителна бележка за отсъствия на 11-годишното момче, детето обаче не я представило и възникнал спор.

Камен Иванов – учител: Той искаше да бяга, не искаше да ходи при майка си и аз го хванах за ръкава, той започна да се дърпа, а трябваше тази бележка да бъде подписана. Аз не съм видял да има наранявания, защото никога не съм бил, не съм малтретирал, както е изнесено и се говори!

По думите на директорката на училището, досега ученикът не е създавал сериозни проблеми, а учителят, който има над 30 години стаж в професията работел там от месец.

Илиана Иванова-директор ОУ "Св. св. Кирил и Методий": Нараняването по врата на ученика е факт, ние го видяхме още вчера, когато със заместник-директора отидохме. Просто учителят го е хванал за дрехата и издърпвайки от класната стая до коридора се е получило това протриване.

По случая е започнала проверка и от Регионалното управление на образованието в Габрово.

Георги Маринов – директор Регионално управление на образованието: Изясняват се всички обстоятелства, с останалите ученици работи психолог в момента.Извършва се проверка и от агенцията за закрила на детето, като станат ясни резултатите ще се предприемат и действията.

Петокласникът има извадена съдебно-медицинска експертиза. Образувано е досъдебно производство по случая.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Полицията откри тяло на жена в кв. Младост, има следи от насилие
Полицията откри тяло на жена в кв. "Младост", има следи от насилие
За десета година: Фондация Стоян Камбарев отличи младите творци на България
За десета година: Фондация "Стоян Камбарев" отличи младите творци на България