НОВИНИ

Депутатските коментари след идеята за промени в Закона за съдебната власт

ГЕРБ и Обединените патриоти подкрепят идеята на правосъдния министър за законови промени, които да определят правила за разследване на главния прокурор и на председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд. Приемат и предложението тримата първи в съдебната система да бъдат предсрочно освобождавани, когато има доказани нарушения. ДПС също са принципно "За".

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:18, 17.04.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

За ГЕРБ е важно темата да бъде предварително обсъдена с всички заинтересовани страни. Патриотите очакват да видят и конкретните текстове.

Анна Александрова - ПГ на ГЕРБ: Ще бъде свикан Съвет на съдебната реформа, на която ще бъдат обсъдени и чути всички гледни точки. За нас е изключително важно да има публично обсъждане и голям дебат по тази тема, да се чуе мнението на хората от съдебната власт, хората от неправителствения сектор,както и на колегите ни от парламента.
Христиан Митев - ПГ на "Обединени патриоти": По принцип подкрепям една такава идея, не забравяйте, че тя е част от препоръките по Механизма за сътрудничество и оценка на ЕК.

ДПС ще обявят категоричната си позиция, когато видят конкретните предложения.

Хамид Хамид - зам.председател на ПГ на ДПС: Съгласни сме със същността на идеята, че не трябва да има несменяеми и недосегаеми хора както в политиката, така и в съдебната власт, но това трябва да е с всички гаранции, да няма политически разправии и да не се политизира въпроса.

Всеки има право на мнение - така Христиан Митев коментира позицията на Лозан Панов, който се обяви против тези промени, а Хамид Хамид иронично отговори.

Хамид Хамид - зам.председател на ПГ на ДПС: Нямам самочувствието да коментирам думите на моралния стожер на обществото в България.

Хамид обаче не пропусна да отбележи, че Лозан Панов е проявил неуважение към парламента като не присъства в пленарната зала, когато се обсъждаше доклада за работата на ВКС, а с това че не е подал имотна декларация, е извършил провонарушение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
5 май ще бъде обявен за Ден на македонския език
5 май ще бъде обявен за Ден на македонския език
Компютърна грешка е забавила гасенето на пожара в  Нотр Дам
Компютърна грешка е забавила гасенето на пожара в "Нотр Дам"