Борис Ячев: Не бива да се бърза с подаване на оставки

Председателят на комисията за борба с корупцията в Народното събрание Борис Ячев, заяви в предаването "Още от деня", че не бива да се бърза с подаването на оставки преди да има резултати от назначените от прокуратурата проверки. Той коментира поредицата от оставки, свързани със закупуването по занижени цени на престижни недвижимости.

от БНТ
19:13, 17.04.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
Борис Ячев, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика: Подобна елипса, в която е изпаднало обществото и представителите на изпълнителната власт, няма да доведе до добро.

Според Ячев, ако се продължава по същия начин, ще има проблеми с "намирането на хора за влизане в изпълнителната власт".

Депутатът от НФСБ каза, че скандалите се разработват основно за представителите на изпълнителната власт, докато за хората от съдебната власт и от опозицията се пише по-малко.

Борис Ячев, председател на Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарната етика: В момента има определен кръг медии, които се хранят от определени икономически групировки, които имат за цел дестабилизирането на властта.

Той заяви, че парламентарната комисия, която ръководи има доверие в антикорупционната комисия КПКОНПИ и добави, че излизането в отпуск на нейните председател и зам.-председател затрудняват работата ѝ и вземането на решения за нови разследвания.

Ячев добави, че би се притеснил по повод обвиненията срещу Пламен Георгиев и неговият заместник Антон Славчев за придобитите от тях имоти, би се притеснил само, ако проверките изнесат смущаващи факти и парламентарната комисия трябва да се занимае с тяхното отстраняване.

Според Борис Ячев няма нищо смущаващо и във високите наказания, отсъдени на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, тъй като обществените очаквания за санкциониране на корупцията по високите етажи на властта са били именно за строги санкции.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Епидемия от морбили в Северна Македония
Епидемия от морбили в Северна Македония
Откриха още 18 кг кокаин на морския бряг край залив Болата
Откриха още 18 кг кокаин на морския бряг край залив Болата