НОВИНИ

Разпитват основния свидетел по делото КТБ

Продължава разпитът на основния свидетел по делото КТБ. Днес Бисер Лазов разказа пред съда детайли от кредитирането на дружества на Цветан Василев с пари от банката. Соченият за дясна ръка на банкера в миналото сподели и лични наблюдения за поведението на Василев.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:27, 17.04.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Бисер Лазов забелязал промяна в поведението на Цветан Василев след 2008 г. По негови думи, банкерът се затворил в себе си, изисквал безпрекословно подчинение, а тонът му станал императивен. Според бившия главен счетоводител на КТБ, Цветан Василев придобил поведение на ръководител, който има самоувереност, че всичките му решения са правилни и трябва да бъдат изпълнени.

Като пример той посочи случай от 2013 г. Тогава Лазов опитал да сподели на Василев забележките си за консултантски договор, свързан с фирма на дъщерята Иван Костов - Мина. Тогава банкерът му обяснил, че го интересува единствено парите по договора да влизат всеки месец.

Лазов каза още, че първоначално размерът на кредитите, които се отпускали от КТБ за изплащането на погасителни вноски и лихви на дружества на Василев не бил висок. Впоследствие, сумите нараснали - през май 2011 г. Общият размер на изплатените вноски и лихви бил около 16 милиона лева, а три години по-късно сумата вече надхвърляла 68 милиона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се обърна по таван и блокира движението на възлово кръстовище в Русе
Кола се обърна по таван и блокира движението на възлово кръстовище в Русе
Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката
Александър Манолев подаде оставка като заместник-министър на икономиката