НОВИНИ

Сестрите от манастира "Св. Елисавета" в Раковски се готвят за визитата на папата

Главата на Римокатолическата църква ще посети Францисканския манастир "Св. Елисавета" по време на официалната си визита в град Раковски на 6 май. Папа Франциск ще се срещне със сестрите-мисионерки и ще обядва в салона на манастира.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
18:16, 17.04.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Четирите сестри-мисионерки от францисканския манастир „Света Елисавета" в Раковски са силно развълнувани от дългоочакваното посещение на папа Франциск.

Сестра Елка, Францискански манастир „Св. Елисавета" - Раковски: Имаме какво да споделим заедно - ние с него и той с нас. Преди всичко радостта и вярата, че е с нас, идва да ни подкрепи в една малка католическа общност.
Сестра Лоренца Джирото, Францискански манастир „Св. Елисавета" - Раковски: За мен папата е представителя на Бог тук на земята. Вълнението от предстоящата ми среща с него е огромно. Най-вече бих поискала от него неговия благослов.

В манастира Светият отец ще си отдъхне и ще обядва след службата в енорийски храм „Пресвето сърце Исусово". По време на литургията 250 деца от региона ще получат своето първо причастие.

Сестра Елка, Францискански манастир „Св. Елисавета" - Раковски: Ние ще се погрижим за този обяд с помощта на доброволци, на няколко готвачи, които ще дойдат да ни помогнат. Папата е един семпъл човек и много скромен. Така че обядът е в неговия стил - семпъл и скромен.

В манастира и енорийската църквата текат освежителни дейности и ремонти. На монахините помагат и много от децата от Раковски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акцентите в Стратегията за развитие на културата през следващите 10 години
Акцентите в Стратегията за развитие на културата през следващите 10 години
Мълния рани четирима души на гръцкия Акропол
Мълния рани четирима души на гръцкия Акропол