Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Майка удари учителка в Разград

Майка на петокласник нападна и удари шамар на учителка в основно училище в Разград. Преподавателката Румяна Мартинова разгневила жената, защото прибрала хилката за тенис на сина й, с която той я замервал в междучасието.

от БНТ
18:09, 16.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Майката Шехризаде Хасанова твърди, че е била провокирана, не е удряла учителката, а само я блъснала в състояние на афект. Прокуратурата започна разследване за причиняване на лека телесна повреда на учител.

Директорката на училището разказа, че случката, разпалила скандала, се разиграла преди седмици. По време на час момчето играело тенис на чина си, а учителката му направила забележка.

Виктория Георгиева, директор на училището: В междучасието продължава, като с топчето над главата на учителката продължава да се упражнява.

Преподавателката прибрала хилката и поискала среща с родителите, за да я върне. От своя страна майката твърди, че никой не я е уведомил за станалото, разбрала случайно, а на сина й престояло участие в турнир по тенис на маса. След като срещата най-накрая се състояла, вместо разговор, последвала грозна разправия.

Виктория Георгиева: Това са обидни думи, много на висок тон истерично бих казала, след което г-жа Мартинова иска да й обясни какъв е фактът за нейното пребиваване в училище и поканата нали да бъде в училище, майката се обръща и й удря шамар през лицето и от там нататък се вика полиция. Всички в училище сме потресени от случилото се, ученици, учители, всички присъствали на инцидента.

В своя защита майката разказа, че учителката отказала да върне хилката и я хвърлила в коридора, а тя се притеснила, че може да се изкриви.

Шехризаде Хасанова: Но аз не съм я удряла, не съм я обиждала нито с една обидна дума, единствената реакция от моя страна бе, че я блъснах и казах ти коя си, ти ли брои пари за тази хилка, че я удряш и я захвърляш.

Районната прокуратура е започнала бързо производство срещу Хасанова за причиняване на телесна повреда на учител по време на работа. Преподавателката е в болнични и отказа коментар,но смята да заведе граждански иск, а детето вероятно ще бъде преместено в друго училище.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Къде ще бъдат настанени ромите от Гърмен
Къде ще бъдат настанени ромите от Гърмен
Русия е изтеглила половината от самолетите си от Сирия
Русия е изтеглила половината от самолетите си от Сирия