НОВИНИ

Майки на деца с увреждания с демонстрация пред НС, Борисов ги покани на среща

В последния работен ден на депутатите, майките и хората с увреждания от палатковите лагери проведоха демонстрации около парламента. От национално представените организации за пореден път поискаха реформа, която да защитава интересите на всички. А майките на деца с увреждания изпратиха депутатите в лятна ваканция със снимки на децата си и плажни аксесоари. От Бяла премиерът Бойко Борисов покани представители на хората с увреждания на среща в понеделник.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов Цанка Николова
17:33, 27.07.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Майките в от първия палатков лагер пред паламента посрещнаха депутатите с играчки, пояси и снимки на децата си.

Вера Иванова: Ние ще ги изпратим на приятно ваканцуване. Ще се опитаме да ги попитаме директно с лицата на децата си ще има ли реформа.

Майките успяха да дадат снимки на някои депутати. По-късно пътят им до служебния вход на парламента беше препречен от плътен полицейски кордон. Играчките и снимките обаче останаха пред палатковия лагер. На метри от него се събраха и хора с увреждания от национално представените организации.

Георги Чернев, Асоциация на малките хора: Ние сме излезли да покажем нашата гражданска позиция, относно това, което се случва, относно това, че искаме два закона, а се гледа някакъв трети, който ограничава едни хора спрямо други хора с увреждания.
;

В Бяла премиерът Бойко Борисов каза, че проблемите на хората с увреждания ще бъдат решени със законодателни промени.

Бойко Борисов,министър-председател: С цялото ми уважение към тези хора - грозно е да има такива протести и на едните, и на другите. Не ми е приятно, но може би в този спор ще се роди истината и накрая ще седнем. Даже съм им казал за понеделник или когато искат - ние няма да излизаме отпуск. Така че, сме там и съм готов да работим, но когато вече можем да кажем. Това позволява, това може да дадем. Искаме да решим кардинално на всички въпроса. Няма да стане веднъж, няма да стане наведнъж защото сумите са големи.

В понеделник в социалното министерство ще се обсъжда законопроектът за хората с увреждания. Майките обясниха,че в същия ден готвят протест и няма да присъстват на заседанието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Кървава луна“ и „Великото противостоене на Марс“ наблюдаваме тази вечер
„Кървава луна“ и „Великото противостоене на Марс“ наблюдаваме тази вечер
Турски богослов: Фетхуллах Гюлен е умрял и погребан в САЩ
Турски богослов: Фетхуллах Гюлен е умрял и погребан в САЩ