НОВИНИ

Майки в цялата страна протестират

Национален протест на майки в цялата страна. В 11 часа майки с деца започнаха да се събират пред Народното събрание. Поводът - приемането на държавния бюджет, в който няма пари за увеличение на детските надбавки. Протестът се проведе едновременно и в други градове от страната.

Милена Кирова
от Милена Кирова Антоанета Чакандракова
12:55, 10.12.2015
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Исканията им са да се намали периодът на база, на който се изчислява обезщетението при бременност и раждане на 18 месеца, както и обвързване на минималната работна заплата с размера на обезщетението, както и увеличаване на добавките за деца до санитарния минимум от 16% от минималната заплата.

Незабравка Гошева, майка: - Да направи така правителството, че да има детски надбавки за всяко едно дете без разлика от доходите на родителите, всички деца са.. деца.

Венета Арабска, майка: - Протестът е предимно от работещи родители, които са плащали данъци в тази държава, плащали са си редовно осигуровките и е дошло време да станат родители и държавата да се отнесе достойно към тях.

Десислава Михайлова, майка: - Дори да желая да го отгледам до 1 година, да го върна, за да се върна на работа и да не тежа на бюджета - ами, няма място в детската градина, значи аз трябва да го гледам вкъщи.

Майките в Пловдив също подкрепиха протеста

В 11 часа десетки майки се събраха пред сградата на община Пловдив. Майките поставиха 8 искания. Какви са те - вижте в прякото включване на Антоанета Чакандракова.

Протест на майките в Пловдив

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформаторският блок още не е взел решение за напускане на властта
Реформаторският блок още не е взел решение за напускане на властта
Тодор Танев няма да подава оставка
Тодор Танев няма да подава оставка