НОВИНИ

Лозан Панов: Оставката на Христо Иванов беше предизвестена смърт

Преди заседанието на ВСС председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира приетите вчера промени в Конституцията. По думите му, политическата воля е била насочена в това да се произведе продукт, удобен за Брюксел, за да може да се имитира, че нещо се случва.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
11:14, 10.12.2015
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Главният прокурор Сотир Цацаров не дойде на заседанието. От пресцентъра му казаха, че е в провинцията, където евентуално ще се изкаже за конституционните поправки.

Лозан Панов определи оставката на правосъдния министър като предизвестена смърт, още с историческия компромис, когато заложените реформи бяха драстично окастрени. Той каза още, че вчера в парламента Христо Иванов е бил самотен.

Лозан Панов: Съотношението 14:11 води до извод за дебаланс. Защо трябваше да се пита Венецианската комисия, след като никой не се съобрази с нейното решение. Много е важно в органа, който взима решения за съдии, да има мнозинство на съдии. Вчера бях в парламента, министър Христо Иванов ми се видя много самотен, той беше оставен сам там. Когато се гласуват промени в Конституцията, това има значение за цялата страна и е нормално той да има подкрепата на кабинета. Аз не видях такава подкрепа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Танев няма да подава оставка
Тодор Танев няма да подава оставка
Мадона: Няма да отстъпим пред страха
Мадона: Няма да отстъпим пред страха