НОВИНИ

Майките на загиналите деца край Лесидрен: Присъдата не е справедлива

8 години затвор - толкова присъди Ловешкият окръжен съд за смъртта на двете деца, останали завинаги на 16 години. Убиецът от Лесидрен - Филип Михайлов беше осъден за това, че помете на пътя Велислава Цанкова и Марино Цветанов. При инцидента пострада още едно дете, което е със средна телесна повреда и все още се възстановява.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
21:16, 01.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Шофьорът не получи максималната присъда, защото го съдят за времето, когато е извършена катастрофата, т.е. миналия август. През това време беше изменен Наказателният кодекс - вече присъдата е до 15 години.

Не може да измерваме човешкия живот в години и в пари, казаха майките на загиналите деца.

Гинка: Защо трябва да измерваме човешкия живот в години, в пари и т.н., когато детето ми е мъртво, а той жив. Първо не одобрих диспозитива, под който той е подведен, т.е. за непредумишлено убийство. След това не одобрих и начина, по който приеха присъдата и всички тези неща.
Пенка: Не е справедлива тази присъда. Вместо да инвестираме пари в бъдещето на децата ни, ние даваме пари за кръстове и паметници и правим гробове. Много моля, шофьорът да не казва, че е бил приятел. Той се е залепил за тях, нито им е на образованието, нито на годините. Просто се е лепнал за тях и най-вече не оправдавам това, че каза: Да търсят вината в Ален. Не мога да кажа кой е виновен и кой не, но лично на Филип Михайлов, на капаците на колата са се разхвърчали телата на нашите деца. Той е виновен, той е знаел, че е отивал при тях, трябвало е да кара с по-малка скорост, а не да се е правил на велик със 122 км/ч.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев: Иска ми се интеграционните процеси в Европа да продължат
Томислав Дончев: Иска ми се интеграционните процеси в Европа да продължат
Километрични колони от автомобили преди ГКПП Кулата
Километрични колони от автомобили преди ГКПП "Кулата"