НОВИНИ

Конференция за отбранителната промишленост в Пловдив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и еврокомисарят по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска участваха в Пловдив в международна Конференция в областта на общата европейска отбрана и сигурност.

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 31.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Конференцията е част от календара на българското Европредседателство.

Еврокомисар Биенковска заяви, че през последните седмици е постигнат сериозен напредък в използването на Европейския фонд за научни изследвания. В него засега са отделени 500 милиона евро до 2020 година, но се очаква в новия програмен период да се отделят значително по-големи средства.

Препоръката е българските фирми от отбранителната индустрия да подготвят проекти за съвместна работа с колегите си от Европейският съюз:

Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия: Ние предлагаме да отделим общ бюджет от 13 милиарда евро за следващия програмен период на Европейския фонд за отбрана. 4 милиарда са предложени за изследвания в областта на отбраната, а почти 9 милиарда, за развитие на отбранителните способности. Следващите седмици ние ще приемем като колегия и ще внесем специално законодателно предложение в Европейския фонд за отбрана.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрон с формата на сокол гони птиците около летищата
Дрон с формата на сокол гони птиците около летищата
Реакции в НС за посещението на Борисов в Русия
Реакции в НС за посещението на Борисов в Русия