НОВИНИ

Мият улиците на София по два начина

Столичната община продължава лятното миене на София. Улиците се почистват по два начина - нощем механизирано, а през деня - с маркучи. Приоритетно се обработват централните улици в кварталите и трасетата на градския транспорт.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:36, 27.07.2016
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Миенето на улиците продължава и днес, независимо че през изминалата нощ валя дъжд. От Столичния инспекторат обясниха, че това не е причина да се отменят планираните дейности, тъй като дъждът не мие.

Стефка Енчева, началник сектор "Инвестиционен контрол" в Столичен инспекторат: "Към настоящият момент територията на столицата е измита два пъти на маркуч и са измити 18790 дка, а на дюзи е планирано столицата да се мие дванадесет пъти, от които към настоящия момент тя е измита шест пъти и са измити 17100 дка."

Енчева обясни, че не се слагат препарати във водата, с която се мият улиците, тъй като може да нанесе щети на растителните видове. Тя добави, че водата не е питейна и се набавя от източници на почистващите фирми. До края на седмицата ще се мие в районите - Подуяне, Надежда, Връбница, Банкя, Красно село и Красна поляна. Миенето на територията на София започна през април и ще продължи и през месеците август и септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Спецчасти от Сливен обезвредиха въоръжен мъж в град Шивачево
​Спецчасти от Сливен обезвредиха въоръжен мъж в град Шивачево
 Данаил Кирилов: Загубихме си времето с дебата за масонските организации
Данаил Кирилов: Загубихме си времето с дебата за масонските организации