НОВИНИ

1900 молби за помощи за отопление са подадени в Русе

Само през юли близо 2000 семейства в русенско са подали молби да им бъдат отпуснати помощи за отопление. Крайният срок е 31 октомври. Тази година социално слабите ще получат с един лев повече от миналата година, казаха от регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Русе. Сумата, която ще им бъде отпусната, е 362 лева за петте месеца през есенно-зимния сезон.

bnt avatar logo
от Венета Николова
18:38, 27.07.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Пенка Колева от Басарбово се отоплява с дърва и въглища. Изчислява, че тези средства няма да ѝ стигнат за гориво, което ѝ е необходимо през зимата. Миналия сезон платила 500 левѝ, но и на тази помощ ще е благодарна.

Пенка Колева: „Аз все нямам, щот съм с една пенсия и тя за нищо не е”.

Тази година е вдигнат коефициентът за отпускане на помощи за отопление на пенсионерите, обясниха от регионалната дирекция „Социално подпомагане”

Благомил Благоев – експерт в регионалната дирекция „Социално подпомагане”: "От 1,269 този коефициент е променен на 1,302. Целта е да не се допусне отпадане на пенсионерите, на които са им актуализирани пенсиите."

Повишен е и прагът за получаване на помощи за първокласници – от 350 на 400 лева средномесечен доход на член от семейството. Заявления и за това подпомагане започнаха да се подават от 1 юли. Крайният срок е 15 октомври. Одобрените кандидати ще получат еднократно 250 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забравената история на Стилияна подарена на 253 училища извън страната
"Забравената история на Стилияна" подарена на 253 училища извън страната
Франсоа Оланд се срещна с водачите на религиозните общности
Франсоа Оланд се срещна с водачите на религиозните общности