НОВИНИ

Фестивал на триизмерните рисунки във Варна

Част от алеите в Морската градина се превърнаха в платно за 3D рисунки по време на международния арт фестивал. Художници от България и Сърбия с опит в този вид изкуство ще покажат своите умения до 31 юли във Варна. Надеждите са триизмерните рисунки да станат още една атракция в града през лятото.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
18:05, 27.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Опитни и млади художници творят едновременно в пет различни места в Морската градина. Проектите на 3D рисунките са предимно с морска тематика, включително градските забележителности от Варна.

Александър Миловански, организатор на фестивала: "Работим с млади творци, завършили художествени университети в България. Радвам се, че се съгласиха да работят с нас и да покажат своето творчество."

Сърбинът Бранко Джорджевич за първи път участва на фестивал във Варна. Заел се е с трудната задача да нарисува триизмерно изображение до Слънчевия часовник.

Бранислав Джорджевич, художник: "Ще нарисувам морска сирена, която е полегнала на камъните и е отправила поглед към делфините в морето. Надявам се рисунката да се хареса на хората във Варна и на гостите на града."

Другите четири рисунки ще са сърфист върху приливна вълна, която се разбива, яхта, обградена с чайки, голяма акула, готова да нападне случаен минувач, и катедралният храм във Варна. Според организаторите на фестивала трайността на боите позволява рисунките да радват посетителите на Морската градина през следващите шест месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Модели на индийския дизайнер Рохит Бал красят София
Модели на индийския дизайнер Рохит Бал красят София
Експлозия близо до служба за мигранти в германския град Цирндорф
Експлозия близо до служба за мигранти в германския град Цирндорф