НОВИНИ

Морето не е за една ваканция

Социалната чайна във Варна дава пространство на изложбата “Морето не е за една ваканция”. Апелът е на няколко природозащитни организации като “Мейдей”, “Грийнпийс” и “За земята”, които отново напомнят за глобалния проблем със замърсяването на водите.

bnt avatar logo
от Даниела Георгиева
17:40, 27.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Платнени торби, вместо найлонови торбички, чаши, чинии и прибори за многократна употреба вместо пластмасови – всичко има аналог, който щади природата, подсказват добронамерено организаторите. В кампанията участват Дарена Георгиева, Венцислав Диков, Тодор Георгиев, Александра Зидарова, Красимир Андреев и Цветелина Спиридонова.

Деница Петрова: "Искаме хората да започнат да се грижат за морето повече – да не си остават отпадъците на плажа и по принцип да се намали тази пристрастеност, която имаме към пластмасата. Пластмасите, които използваме всекидневно, понякога ги използваме 10 минути, а тя се оказва в морето или на бунището, а морето не е за една ваканция, така че трябва да си го пазим!"

Ясно послание крие един от колажите с интересна история - авторът е открил материалите за него само на 1 квадратен метър от варненския плаж. Планините от отпадъци не изчезват в рамките на един човешки живот, което прави последиците за околната среда особено драматични. Всяка година хиляди морски обитатели умират, поглъщайки боклуци, вместо храна. Така токсичните отпадъци отново стигат до трапезата ни, когато консумираме риба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магистратите ще декларират дали членуват в тайни общества
Магистратите ще декларират дали членуват в тайни общества
Четиричленно семейство се издържа с 2226 лева на месец
Четиричленно семейство се издържа с 2226 лева на месец