НОВИНИ

Младен Маринов: Акцията в ДАБЧ беше успешна и без грам изтичане на информация

Във връзка с арестите в Държавната агенция за българите в чужбина вътрешният министър Младен Маринов заяви в студиото на "Още от деня", че акцията е напълно успешна и е минала без грам изтичане на информация. Маринов уточни, че при по-особените случаи се правят съответните екипи и това се прави с цел да се намали изтичането на информация и да се запазят в тайна методите, с които се работи. И това е показателно, защото бяха извършени множество арести на територията на цялата страна и се е работело дълго време, допълни вътрешният министър.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 01.11.2018
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Маринов коментира и разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. По думите му, доказателствата са категорични и неопровержими по отношение на авторството на престъплението и действията, които Северин Красимиров е извършил, за да осъществи това изключително брутално престъпление.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Екипната работа в МВР показа, че когато се работи така се получават резултати. Институтът по криминалистика беше основния, тъй като много важна роля изигра изолирането на ДНК-профил, бързото изследване и бързата експертиза и доказателство, че Северин е авторът, което пък на нас ни даде възможност бързо да предприемем действия за неговото задържане в Германия.

Младен Маринов каза още, че продължава издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви чрез международно сътрудничество, но към момента няма резултат за това къде се намират те, пуснати са за издирване с бюлетина от Интерпол и Европол.

Относно семейство Баневи, които пък бяха задържани от френската полиция в Ница, Маринов съобщи, че в ход е процедурата чрез френски съд, който да прецени кога да бъдат върнати в България.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Жилището им беше обявено като корпоративна резиденция или сграда, която е за обществен достъп и от всички акции пускаме съответните материали, за да е информирано обществото и то с разрешение от прокуратурата.

Вътрешният министър обърна внимание и на подобрените условия в системата на МВР. По думите му, в момента има повече влизащи, отколкото напускащи системата. През последните година и половина - две условията са се подобрили, направило се е много по отношение на обезпечаването и заплатите в МВР. Имаше едно повишение между 15 и 20% за различните длъжности. Прието е през следващата година да има още 10%, което привлича по-млади хора в системата, така и по-качествени, допълни Маринов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парите от търговията с гражданство в ДАБЧ - инвестирани в биткойни
Парите от "търговията с гражданство" в ДАБЧ - инвестирани в биткойни
​Дърво падна върху кола в Северна Италия и отне живота на двама души
​Дърво падна върху кола в Северна Италия и отне живота на двама души