НОВИНИ

Младен Маринов: В момента не се налага промяна на мерките за сигурност у нас

По повод нападението в Страсбург вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ще бъдат предложени допълнителни законодателни мерки за предотвратяване на такива инциденти у нас. Вътрешният министър Младен Маринов обяви, че в момента не се налага промяна в мерките за сигурност у нас.

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 12.12.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: По принцип винаги има готовност да се реагира в такива ситуации - те са взети от службите, от Министерството на вътрешните работи. Повече информация за случващото се в Страсбург - мисля, че виждаме и профила на атентатора, целта. Аз винаги съм казвал - крайно време е да излезем от този сън и да спрем да си въобразяваме, че някакви леко полудели хора правят атентати в Европа.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Към този момент няма необходимост и данни за промяна на мерките за сигурност, в смисъл като ниво на готовност, за реакция в България. Естествено разпоредих и вече се изпълняват засилени мерки за сигурност, тъй като знаете - наближават коледно-новогодишните празници.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС гледа на първо четене промените в Изборния кодекс
НС гледа на първо четене промените в Изборния кодекс
Кабинетът отпусна средства за строителството на Хемус, отбрана и култура
Кабинетът отпусна средства за строителството на "Хемус", отбрана и култура