НОВИНИ

Момченце загина при пожар в София

Момченце на година и 4 месеца загина при пожар в столичния квартал "Орландовци", а неговите братчета - близначета на 3 години са настанени в "Пирогов". Пожарът е предизвикан вероятно от игра с лесно запалими предмети. Близки на семейството и социалните работници казват, че майката се е грижела за децата си и недоумяват как се е стигнало до инцидента.

Цанка Николова
от Цанка Николова Николай Минков
15:54, 28.07.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Сигналът за пожара е подаден сутринта около 8:30. Съседи чуват викове и се притичват на помощ. Когато пристигат, заварват горяща едноетажна тухлена постройка, в която се намират три деца. Успяват да спасят две от тях, но най-малкото се задушило, тъй като се намирало зад вратата и съседите не го открили. Оказва се, че децата са оставени без надзор от тяхната майка.

;
Лидия, съседка:
- Тя отишла да им направи закуска, вярно майка е, не може да ги остави гладни децата, ама да ми беше казала: "Лиде не излизай!", няма да ги оставя, щях да ги пазя децата.
;

Условията, в които са живели самотната майка и нейните деца, са изключително лоши. Няма течаща вода, няма и електричество. Все още остава неясна причината за инцидента.

;
Лидия, съседка:
- Всеки говори, че е с кибрит, ама не знам, как ше стане това, не знам.
;

Въпреки тежките битови условия майката на трите деца Роза се отнасяла с грижа и отговорност към тях.

;
Лидия, съседка:
- Самичка е, ама си ги гледа, не ги е оставила гладни, боси, жадни, мръсни, гледа си ги.
;

В момента близначетата са настанени в Пирогов, като едното от тях е с 30% изгаряния и с опасност за живота. Състоянието на неговото братче е стабилно. Тепърва от дирекция Социално подпомагане ще решат дали децат да получат социална закрила, а като се възстановят с тях ще работи психолог.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 деца от детска градина във Варна са приети в инфекциозно отделение
18 деца от детска градина във Варна са приети в инфекциозно отделение
Исторически възстановки завладяват крепостта Царевец
Исторически възстановки завладяват крепостта Царевец