НОВИНИ

Момче е със счупена ръка след агресия в пловдивско училище

Полицията в Пловдив разследва инцидент в Професионалната гимназия по строителство и архитектура, при който е пострадал ученик. Случаят излиза на светло след публикация в социалната мрежа от майката на пострадалото момче. Материалите от започналата проверка са предоставени и на Районната прокуратура.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
08:41, 28.01.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

На видеоклипа се вижда как две момчета предизвикват своя съученик да скочи нависоко. В момента, в който ученикът вече е във въздуха, те удрят краката му, той пада на земята и счупва китката на ръката си.

Надежда Паскалева - майка на пострадалото момче: Болката беше неописуема, той припадаше от болка. Опериран е, с упойка и два импланта в китката.

Пред директорката учениците, предизвикали инцидента, признали, че имитирали видео от известно мобилно приложение.

Мариана Спасова - директор на Гимназията по архитектура, строителство и геодезия - Пловдив: Единият от тях е видял клипа в социалните мрежи и решили да си направят майтап. Въобще не са помислили какъв ще е резултатът от техния смях.

Провинение има, значи трябва да има и санкции, категорична беше директорката. Тя каза, че се е провело заседание на координационния съвет в училището. Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят "Закрила на детето".

Надежда Паскалева - майка на пострадалото момче: Младежите да мислят какви последствия могат да имат техните постъпки и да носят отговорност за тях.

Вчера полиция е разпитвала другите две момчета от клипа.

В момента в класната стая, където е снимано видеото, е пусто, защото учениците са в грипна ваканция до 5-и февруари. След това обаче, момчетата, предизвикали инцидента, могат и да не се завърнат тук.

Предстоят разговори на социалните работници с двамата ученици, както и решение на Педагогическия съвет дали ще бъдат преместени в друго училище.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Голомеев, бивш баскетболист: Коби Брайънт беше творец на игрището
Атанас Голомеев, бивш баскетболист: Коби Брайънт беше творец на игрището
Как изглежда обновеното интензивно отделение в столичната педиатрия?
Как изглежда обновеното интензивно отделение в столичната педиатрия?