НОВИНИ

МОН ще разисква агресията в училищата

Заради нарасналата агресия срещу учители, просветният министър Меглена Кунева ще има среща в МВР на 27 март. На 16 март излезе наяве поредния случай на бита от родител учителка в Разград.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Оператор: Н. Балкански
15:46, 17.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
мон разисква агресията училищата

Според Кунева министерството е отделило повече средства за камери, огради и охрана. Просветният министър обаче смята, че проблемът не е само в това да се обезпечат техническите средства, а в агресивното общество, което акумулира случаи като този в Разград. Кунева каза още, че на този етап не трябва да се върви към криминализиране на посегателството срещу учители, а по-скоро да се използват сега действащите административни глоби.

;
Меглена Кунева, министър на образованието и науката: С това, което в момента ни е дал закона - нарушаване на обществения ред, нали нямаме колебание, че е нарушаване на обществения ред - ние имаме възможност да реагираме.Този, който е бил атакуван директно, преподавателят, може да направи стъпката и да повдигне обвинение.Това е дело от частен характер. Нека да изчерпим всички тези възможности преди да говорим за криминализация, защото повярвайте ми криминализацията е много сериозна стъпка в правото.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шостакович и Чайковски ще звучат в едно матине
Шостакович и Чайковски ще звучат в едно матине
Искат запор за имущество за над 2 млрд. лева на Цветан Василев
Искат запор за имущество за над 2 млрд. лева на Цветан Василев