НОВИНИ

Мотористи се събират и днес, разграничиха се от нощното каране

Мотористи се събират в София и още 8 големи града в страната, за да почетат паметта на загиналите си колеги. Те настояват за повишаване на пътната грамотност и намаляване на агресията, каза репортерът на БНТ Тихомир Игнатов.Късно снощи в столицата се проведе голямо нощно каране. То беше организирано от мотоклуб "София Райдърс". Събралите се днес се разграничиха от това събитие. Вчерашното събитие също беше в памет на загиналите мотористи.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов Галена Паскова
12:20, 18.09.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Разграничаваме се, защото се отбелязва тъжен ден, няма да има форсиране на гуми, искаме с достойнство и уважение да се отнесем както към паметта на мъртвите, така към живите, казаха мотористите.
;

В Пловдив в църквата "Света Петка" започна заупокойна молитва представители на 7 различни мотоклуба от града почитат паметта на свои колеги. Над 100 мотористи се включиха в този молебен, който се провежда в над 15 града в страната. С това мотористите обединяват услията си за повишаване на културата на пътя и противодействие на транспортните произшествия.

Какви са техните искания и каква е целта на днешния ден вижте от разговора на репортера на БНТ2-Пловдив Галена Паскова с Живко Жеков, представител на един от мотоклубовете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Без инциденти протича изборният ден в Русия
От нашия пратеник: Без инциденти протича изборният ден в Русия
Конкурс за млади таланти Надежди, таланти, майстори
Конкурс за млади таланти "Надежди, таланти, майстори"