НОВИНИ

МС публикува обобщения доклад за резултатите от проверките в министерствата

Обобщеният доклад за състоянието на министерствата и дейността по провеждане на обществени поръчки вече е качен на правителствената интернет страница, както в петък обеща служебният премиер Огнян Герджиков. Тогава в изявление пред медиите той посочи, че в 9 министерства от общо 17 не са установени нарушения при провеждането на обществени поръчки. Това са финансовото, транспортното, Министерството на младежта и спорта, екоминистерството, земеделското, социалното министерство, както и тези на образованието, на енергетиката и на туризма.МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ДОКЛАДА ТУК:

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:12, 20.02.2017
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Не така стоят обаче нещата във военното ведомство. Там анализът на процедурите в 45 от проведените обществени поръчки сочи сериозни нарушения. За 9 от тях докладът констатира индикации за измама и те са предадени на военната прокуратура. Залагане на дискриминационни условия при обществените поръчки пък са констатирани в министерството на икономиката.

Що се отнася до Изпълнителните агенции - известни нарушения са установени в поръчки на Агенция "Пътна инфраструктура" за поддръжка на магистралите "Хемус" и "Тракия" и тунелите по тях. В доклада са описани също и забавени поръчки в Министерството на земеделието и храните, които биха могли да доведат до спиране на пари от Еврокомисията. Забавяне е констатирано също за поръчките на здравното министерство и МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споразумение за прекратяване на огъня в Украйна влиза в сила от днес
Споразумение за прекратяване на огъня в Украйна влиза в сила от днес
Музеи и археологически обекти в Гърция днес са затворени заради стачка
Музеи и археологически обекти в Гърция днес са затворени заради стачка