НОВИНИ

МВР предприема мерки за сигурност около евроизборите и визитата на папата

МВР концентрира усилията си върху гарантиране на сигурността и обществения ред по време на предстоящите избори и Посещението на папа Франциск в началото на май. От Столичната дирекция на вътрешните работи се отчетоха за работата си през миналата година.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:18, 02.04.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Предстоящите евроизбори и вотът за местна власт изискват стройна организация в състава на МВР. Според вътрешния министър Младен Маринов, осигуряването на реда и спокойното протичане на изборите ще бъде главното предизвикателство не само пред областните дирекции на полицията, но и пред цялото ръководство на министерството.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Нашата задача е основно да създадем условия, да гарантираме добър обществен ред и също така да не допускаме престъпления срещу изборните права на гражданите.
;

Друга важна задача - за предстоящото в началото на май посещение на папа Франциск в България в МВР вече има създаден щаб, за гарантиране на сигурността по време на визитата. За целта движението на различни места в столицата ще бъде временно спирано и ограничавано.

Ивайло Иванов - главен секретар на МВР: Това е едно посещение първо с висок риск, второ, свързано с доста затруднения, които ще изпитат гражданите, но се надявам да ни разберат, предвид засилените мерки за сигурност, противодействие на тероризма, да ни извинят за затрудненията, които ще изпитат.

От Столичната дирекция на вътрешните работи се отчетоха за работата си през миналата година - регистрираните престъпления са намалели с 9%, а разкриваемостта се е увеличила. И докато жертвите от катастрофи в национален мащаб са станали по-малко, в София загиналите са с 14 повече от 2017 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екатерина Захариева е във Вашингтон за среща на външните министри на НАТО
Екатерина Захариева е във Вашингтон за среща на външните министри на НАТО
Зелените трябва да сменят името си
"Зелените" трябва да сменят името си