НОВИНИ

Жена загина при неправилно пресичане на жп прелез

Жена загина след неправилно пресичане на жп линия между кварталите "Горна Баня" и "Владая" в София. Заради инцидента общо 5 пътнически влака бяха отменени. За пътниците по направленията София - Перник и София - Солун беше осигурен транспорт с автобуси. Движението на влаковете в участъка беше възстановено малко преди 17:00 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 28.02.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Инцидентът е станал на нерегламентирано място за пресичане - на 400 метра от прелеза в квартал "Княжево".

По жп линията, която момичето се е опитало да пресече, през това време преминава влакът от Перник за София. Тук има пътека, която свързва вилната зона на "Княжево" с бул. "Цар Борис III".

Около жп линията между кварталите "Горна Баня" и "Владая" такъв тип пътеки има през няколко метра. А влаковете в този участък преминават със скорост от 80 км/ч.

Хората обаче често избират да рискуват и да съкратят маршрута си, вместо да преминат през прелеза.

„Явно, че отгоре слизат, където са по-нависоко в края на квартала. Има спирки за автобуса 58 и 59. Автобусът от там го взимат и от там, когато е хубаво времето си се качват нагоре.“

От Националната компания железопътна инфраструктура казаха за БНТ 2, че в момента се изготвя идеен проект за реконструкцията на жп линията София – Радомир - Кулата. В него е включено и изграждането на шумоизолираща стена, включително и в участъка, където стана днешният инцидент. Оградата на практика ще направи невъзможно пресичането на релсите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна дарителската кампания за изграждане на проекта България на длан
Започна дарителската кампания за изграждане на проекта "България на длан"
Възрастна жена е починала при пожар в кирковското  село Тихомир
Възрастна жена е починала при пожар в кирковското село Тихомир