НОВИНИ

Мъж от Белоградчик е задържан за убийство на 3-годишно момиченце

30-годишен мъж от видинското село Слана бара е признал за убийство на тригодишното дете на приятелката си. Той е задържан, установено е, че е криминално проявен и осъждан. Живеел е с майката на детето при мизерни условия във ферма, където са работели от месец. Майката и другите две по-големи деца вече са при роднини в друго видинско село.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 08.05.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Мъжът, който е бивш затворник, е ритал и удрял момиченцето първо с ръце, а след това с метална тръба. Всичко се е случило пред очите на 9-годишната ѝ сестричка, която потърсила помощ.

Ирена: ""Аз си работех вътре и момиченцето, голямото, ме извика, че Ася е паднала от кревата. Обадих се на 112 да дойде линейката и те дойдоха след десетина минути и констатираха смъртта. Николай носеше детето. …Той си призна, че е ударил детето и го задържаха".

Тялото на детето е откарано във видинската болница, а съдебният лекар потвърждава, че смъртта е в следствие на насилие. Момиченцето не можело да ходи и едва наскоро проговорило. Според роднини детето е било малтретирано.

Димитрана, майка на детето: „Голямата дъщеря ми каза, че е влязъл вътре да обядва. Малката почнала да реве и той я ударил с тръба в гърба".
;

Оказва, че Николай не за пръв път посяга на момиченцето. Потърпевши са и другите две деца.

Виктория, баба на децата: „Вчера момичето е казало, че и нея преди пет-шест дена е било момиченцето и момчето, обаче момчето е избягало босо и си е дошло при мене".

Двете по-големи деца, които са на седем и на девет години не посещават училище. Заради затруднение да се справя с тях, майката е била насочена към Център за работа с деца на улицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училището, в което Левски е преподавал, става музей
Училището, в което Левски е преподавал, става музей
Административният съд спря заповед за премахване на фургон върху блок
Административният съд спря заповед за премахване на фургон върху блок