Мъж плати такса смет с 15 килограма жълти стотинки

Мъж от Разград плати такса смет на стойност 92 лева с жълти стотинки за имот, който не ползва. По този начин той изрази несъгласието си с административните пречки, с които се е сблъскал, за да се откаже от имот, за който дори няма документ.

от Даниела Димитрова
16:20, 25.05.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

61-годишният строителен техник Петко Неделчев се принудил да си вземе един ден отпуск, за да дойде от Разград в Русе и да плати такса смет на имот в село Тетово, който не ползва, няма документ за него, но и не може да се раздели с него, въпреки желанието му. А то е трите декара земя да останат за кметството в селото и да спре да плаща данъци за нещо, което реално не ползва.

Петко Неделчев: Нямаме документ, то от 900 година от дядо ми е това място, нито сме собственици, просто сме наследници. Мястото е непродаваемо, не се обработва, понеже много наследници.
;

Именно заради наследниците, които са осем, Петко Неделчев получава отказ от „Местни данъци и такси“ да не плаща задълженията на пустеещия терен.

Петко Неделчев: Декларацията ми беше отхвърлена под предлог, че всички наследници трябва да се подпишат, а някои от тях са в Америка и са прекъснали всякакви връзки с нас.

В знак на протест Неделчев плати на касата на „Местни данъци и такси" дължимите 92 лева за имота с жълти стотинки. Той събирал монетите по една, две и пет стотинки в продължение на месеци, помогнали му и приятели. Служителите на учреждението приеха формата му на протест и прибраха монетите на доверие, без да ги броят, за да не се бави опашката. От „Местни данъци и такси" обещаха отново да разгледат казуса. Петко Неделчев е категоричен, че ако имотът не бъде отписан от неговото име, ще си потърси правата в съда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дани Бойл ще режисира 25-ия филм за Джеймс Бонд
Дани Бойл ще режисира 25-ия филм за Джеймс Бонд
Продуцентът Харви Уайнстийн се предаде на полицията в Ню Йорк
Продуцентът Харви Уайнстийн се предаде на полицията в Ню Йорк