Осигурен е необходимият брой спасители на "Нов плаж "Свети Влас"

На "Нов плаж "Свети Влас" е осигурен необходимият брой спасители и постовете им са оборудвани, съгласно предоставената и одобрена схема от концесионера. Това е станало известно по време на проверка, извършена от министъра на туризма Николина Ангелкова и мобилна група на Министерството туризма, съобщиха от ведомството.

от БТА
15:00, 18.06.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
осигурен необходимият брой спасители нов плаж свети влас

"На морския плаж са поставени задължителните информационни табели", е посочила Ангелкова и е добавила, че на тази морска ивица е организирано разделно събиране на отпадъците.

Министър Ангелкова е отбелязала, че морският плаж е отличен със "Син флаг" и е уточнила, че за да получат този сертификат, плажовете и пристанищата трябва да покрият около 30 критерия, разпределени в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

През 2016 г. "Нов плаж "Свети Влас" също е бил носител на отличието.

"Син флаг" е програма, която обединява туристическия и екологичния сектор на местно и национално ниво. Тя поощрява чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова цялото общество да опазва околната среда по крайбрежието. Програмата е много добре приета в страната и най-добрите плажове и яхтени пристанища се отличават със "Син флаг" за успешно екологосъобразно управление всяка година от 1995 г., посочват от министерството.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
26 пътници са ранени по време на полет до Париж заради турболенция
26 пътници са ранени по време на полет до Париж заради турболенция
Частично евакуиране на западното крайбрежие на Гренландия заради вълни
Частично евакуиране на западното крайбрежие на Гренландия заради вълни