НОВИНИ

Над 1000 деца станаха изследователи на природата в Русе

За втора поредна година, над 1000 деца от Русе влизат в ролята на малки изследователи. По този начин те опознават биоразнообразието, различават природните явления и спортуват навън. В продължение на три дни близо 300 деца от 6 детски градини в Русе се научиха да разпознават сезоните и различните видове растения. Те успяха и да докоснат насекоми, от които се страхуват.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
06:30, 21.11.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Най-вълнуващата част по време на зелените дни за децата се оказа обядът на открито. Според педагозите това е най-добрият пример подрастващите да научат коя храна е полезна, защо трябва да спортуват и как да опазят природата чиста.

Ирена Пенчева, директор на ДГ "Зора": Това са нови и непознати знания за тях сред живата природа…да живеят тук.
Снежинка Никова, директор на ДГ "Русалка": Тук влизат в различни роли. Освен на малки спортисти, те влизат в ролята на нещотърсачи, което най-много ги забавлява…..ролята на изследователи изключително ги възпламенява, че са го открили.

Освен природните открития, децата намериха и много нови приятели.

Елена Славчева, директор на ДГ "Детелина": Изнесли сме център наука - обследваме, изследваме различни природни материали.

В зелените дни се включиха само предучилищни групи като целта е подрастващите да бъдат подготвени за учебния процес в първи клас.

Ирена Петрова, директор на дирекция "Култура и образование" към община Русе: Има и образователен момент, и здравословен. Учат се на това как да се справят в природата, това ги прави по-адаптивни. Зелените дни ще продължат дори, когато завали сняг. Стават по-калени, по-устойчиви.

За спомен децата събраха многоцветни есенни листа, шишарки, жълъди, кестени и клони, които ще подредят в изложба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ става част от глобалната инициатива Световен ден на телевизията
БНТ става част от глобалната инициатива "Световен ден на телевизията"
Въздушен спектакъл с балони в Мианмар
Въздушен спектакъл с балони в Мианмар