НОВИНИ

Над 150 ветроходци участват в регата “Бриз”

Над 150 ветроходци участват в международната регата “Бриз”, която се провежда до 10 април в акваторията на Варненското езеро. За купи и медали ще се борят 15 отбора от 3 държави - България, Румъния и Молдова. Състезанието е от календара на Българската федерация по ветроходство и е валидно за ранглистите в отделните класове.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
17:50, 08.04.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Стартът на регатата бе даден на базата на Спортен клуб “Черно море Бриз” - организатор и домакин на състезанието. Участниците ще се борят за медали в 8 класа - олимпийските “Лазер Радиал”, “Лазер Стандарт”, “Фин” и “470” и неолимпийските - “420”, “Оптимист”, “Кадет” и “Лазер 4,7”.

Росен Марангозов, организатор на регатата: "Това е първата регата за сезона, която провеждаме в олимпийските класове. Също в още четири класа провеждаме, които са неолимпийски."

Участниците бяха изненадани и от благоприятния вятър, който се появи като по поръчка. Сред “ловците на вятър” беше и най-малкият състезател – 8-годишният Александър Ганев, който въпреки крехката си възраст има вече седем регати зад гърба си.

Александър Ганев, състезател на СК „Черно море Бриз“: "Обичам да плавам и така нататък."

"Само заради любовта към плаването ли?"

"Не, и заради яхтите."

Регатата е част от подготовката на нашите състезатели за европейското първенство в клас „Оптимист”, на което България е домакин през 2017-а година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френски депутати в Моленбек
Френски депутати в "Моленбек"
 Електронни услуги в Габрово и Велико Търново улесняват живота на гражданите
Електронни услуги в Габрово и Велико Търново улесняват живота на гражданите