Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Над 200 събития в 13 града включва петата Нощ на театрите в България

Над 200 събития в 13 града включва петата Нощ на театрите в България, която ще е "двойна" - днес и утре, съобщават от екипа.В програмата са представления, пърформанси, изложби, "отворени врати" и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, театрална дискусия и прожекции в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Смолян, Симитли и Димитровград. Айше Сали направи обиколка зад кулисите в Народния театър "Иван Вазов". Вижте разходката из потайностите на красивата сграда и спектаклите, които са са част петото издание на Нощта на театрите.

Айше Сали
от Айше Сали БТА
17:00, 04.11.2017
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Над 1500 творци от различни театрални стилове ще представят своите продукции в над 80 локации (театрални зали, галерии, кина, клубове).
Театрите и залите в градовете-участници ще бъдат домакини на европейската платформа и ще се присъединят към 9-годишната традиция на много европейски градове да показват театралното изкуство в големи мащаби и събрано в няколко часа. Инициативата няма аналог в България и това я прави изпълнена с мистичност и много интересна за почитателите на Мелпомена.

Посланици на петата Нощ на театрите са актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова, Елена Телбис и диригентът Максим Ешкенази. Всички те са "двойни" в специалната фотосесия "Нощни персонажи", заснета от Диляна Флорентин. Снимките са в Народния театър, Националната библиотека, Пловдивския театър и в Mall Plovdiv.

Цялата програма на инициативата е в сайта theatresnight.org, Фб страницата и в безплатното мобилно приложение на Theatres night.
Организатори са фондациите "Арт проджектс" и "Асоциация Информбюро". Нощ на театрите - 2017, е в Културния календар на Столичната община и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Съюза на артистите и спонсори. Международен партньор е асоциацията "Европейска нощ на театъра".

;
Вход свободен обявиха за всички представления в Симитли по случай Европейската нощ на театрите

Симитли е единственият малък град в България, който се присъедини към Европейската нощ на театрите у нас, съобщиха от общинската управа. Местната публика, която става все по-многобройна благодарение на театралната школа към читалище "Св.Климент Охридски", очаква с нетърпение театралната нощ. А всички представления по случай "Нощта на театрите" в Симитли са с вход свободен, информираха организаторите на събитието.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Учители от Благоевград прилагат иновативни методи в клас
Учители от Благоевград прилагат иновативни методи в клас
Близо 20 жертви взе тайфунът във Виетнам (СНИМКИ)
Близо 20 жертви взе тайфунът във Виетнам (СНИМКИ)