Над 620 000 германски туристи са посетили България през 2015 г.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг, който се състоя на българския щанд на едно от най-големите туристически изложения в света - ITB Берлин, съобщиха от Министерството на туризма.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
15:34, 11.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
620 000 германски туристи посетили българия 2015

На събитието присъстваха също Александър Манолев, заместник-министър на туризма, Ради Найденов, извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия и други.

По думите на министър Ангелакова Германия се нарежда на 3-то място сред най-големите генериращи пазари за българския туризъм, като миналата година страната ни е посетена от над 620 хиляди немски граждани.

"Позитивни са сигналите за предстоящия летен сезон, като много от туроператорите отчитат ръст на записванията", каза Ангелкова.

Според нея с 35% се увеличават чартърите на TUI, които ще летят от Германия за Бургас и Варна през лятото. Оптимистични са и сигналите от „Томас Кук“, които също отчитат увеличено търсене за България през 2016 г.

"България може да предложи на практика всичко на немския турист - от морска почивка и ски ваканция, до спа, еко или културен туризъм. Трябва да направим това многообразие по-познато и можем да имаме още по-добри резултати", посочи министър Ангелкова. Тя допълни, че през миналата година страната ни е участвала на всички туристически изложения в Германия, а през тази година ще работим, за да направим присъствието си още по-осезаемо.

ITB Берлин е най-значимият световен туристически бизнес форум, отворен и за масова публика. Ежегодно изложението се посещава от над 170 000 души, над 114 000 от които са професионалисти в туристическия бизнес.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нивото на Дунав при Русе се повишава
Нивото на Дунав при Русе се повишава
8 000 км приятелство
8 000 км приятелство