НОВИНИ

Наградиха полицаи след размириците във Франция

Награди за полицаи във Франция. Петима служители на реда бяха отличени за действията им по време на демонстрациите на 18 май срещу трудовата реформа. Тази седмица френските униформени излязоха на протест срещу насилието върху тях. При безредиците от последните седмици пострадаха над 350 полицаи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 22.05.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Емоционален момент за Кевин Филипи, един от петимата отличени служители на реда.

На 18 май той и негов колега, също награден, са в патрулна кола, опожарена от вандали. Кадрите от инцидента са гледани хиляди пъти в интернет. Въпреки крайната агресия, Кевин запазва пълно спокойствие и не прибягва до оръжието си. Поведението му спечели прозвището Кунг-фу-ченге. Сега помни само...

Кевин Филипи - полицай: Ударите и насилието. За да не ескалират нещата, предпочетох да прибера оръжието си, беше само за да отблъсна нападателя, който щеше да се нахвърли отново.

Вътрешният министър оцени високо действията на подчинения си.

Бернар Казньов - министър на вътрешните работи на Франция: Силен, но със самия себе си и с ценностите си, не със своето оръжие.

Тържественият момент бе подкрепен от неочакваната поява и на държавния глава, който лично поздрави наградените. 29 годишният Кевин е на временен договор и е пропуснал конкурса за постоянно място в националната полиция. Въпреки това той ще бъде назначен по изключение без конкурс с решение на вътрешния министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен тенис турнир за мъже в Созопол
Международен тенис турнир за мъже в Созопол
Докъде ще стигне крайнодесният бунт на австрийците?
Докъде ще стигне крайнодесният бунт на австрийците?