НОВИНИ

Нападнат шофьор на автобус от Столичния градски транспорт

Шофьор в столичния градски транспорт беше нападнат с бокс след възникнал спор с друг шофьор на пътя. Пострадалият е с леки телесни повреди. Полицията вече е задържала нападателя - 36-годишен столичанин без криминални регистрации.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
21:56, 26.01.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
нападнат шофьор автобус столичния градски транспорт

Вторник сутринта. Малко преди 8 и половина Автобус 305 спира на червено на светофара на булевард "Ситняково" и Мадрид, а пред него застават две леки коли в бус лентата. Светва зелено, но колите не тръгват. Шофьорът на градския транспорт подава сигнали колите да се преместят, но без резултат. Решава да слезе от автобуса и да разговаря с шофьорите.

Атанаска Цанева, ръководител "Безопасност на движението" - Столичен автотранспорт: "Единият водач на лек автомобил премества автомобила, докато другият с нецензурни знаци и изрази излиза и удря шофьора на автобуса с бокс в лицето, след което напуска мястото на инцидента. Просто никой не му е помогнал в този момент. Пътниците в автобуса са успели да запишат номера на леката кола."

След удара нападателят напуска кръстовището. Пострадалият е с леки телесни повреди на лицето. За 8 години стаж в столичния автотранспорт към него не са постъпвали оплаквания за грубо или агресивно поведение на пътя. Агресивното отношение в градския транспорт не е от вчера. Огнян Русев е шофьор по същата линия - 305.

Огнян Русев, шофьор в Столичен градски транспорт: "Това е често явление, хората не вземат отношение по определен въпрос както е нападението над колегата. Българинът си е такъв. Той не обича да помага. Със самото идване на самите рейсове помолихме да има някаква обезопасена зона на самия шофьор. Да има някаква кабина. Да се обезопаси по някакъв начин. Молихме настоятелно да има и видеоконтрол. Непрекъснато да се заснема какво се случва в рейса и за самата наша сигурност."

Случаят се разследва от СДВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и РБ поискаха оставката на ВСС, от там не дойде официална реакция
ГЕРБ и РБ поискаха оставката на ВСС, от там не дойде официална реакция
Карл Лагерфелд представи новата пролетна колекция в Париж
Карл Лагерфелд представи новата пролетна колекция в Париж